Fizik Labotatuvarı

Laboratuvarın Yeri: Fizik laboratuvarı T2 katındadır.

Laboratuvarın Zamanı: Deneyler salı günleri saat 11:00-13:00 ve Perşembe günleri saat 16:00 – 18:00 arasında yapılacaktır. Numarası 20110112035 ve daha küçük olan öğrenciler salı günleri, 20110112036 ve daha büyük olan ögrenciler ise perşembe günleri deney yapacaklardır. Dönemin ortalarına doğru bu durum tersine dönecektir. (Özellikle ders çakışması yaşayan öğrenciler açısından çok sorun yaratacağını düşünerek bu uygulamadan vazgeçtim. Salı grubunun dönem sonuna kadar salı günleri, Perşembe grubunun da dönem sonuna kadar perşembe günleri deney yapması daha iyi olacak.)

İlk deneyler 12 Mart Salı ve 14 Mart Perşembe günü başlayacaktır. Bütün öğrenciler ilk laboratuvar haftasında ortak deneyi (Temel Devreler) yapacaklardır. Daha sonraki haftalarda deneyler rotasyon sistemi ile devam edecektir.

Laboratuvar föyü: Laboratuvar föyünüzü burada (pdf olarak) ve aynı zamanda okulumuzun fotokopicisinde (cilt ile birlikte 5TL) bulabilirsiniz. İsteyen öğrenciler föylerini fotokopiciden satın alabilir, isteyen öğrencilerse bu sayfadan indirip kendileri basabilirler. Her iki durumda da föyünüzün spiral ciltli ve kapaklı olması gerekiyor.

Osiloskop deneyi: Osiloskop deneyi laboratuvar föyünüzde bulunmamaktadır. Bu deney ile ilgili pdf dosyasina buradan ulasabilirsiniz. Lütfen deneye gelmeden önce bu pdf dosyasını çalışınız ve deneye gelirken basılı bir kopyasını yanınızda getiriniz. Deneyle ilgili ön hazırlık sorularına yanıt vermeyi unutmayınız.

Kısa sınavlar: Her deneyden önce 10 dakikalık bir kısa sınav yapılacaktır. Bu sınavda öğrencilere birisi deney için gerekli ön bilgilerden diğeri de deneyin yapılışından olmak üzere iki soru sorulacaktır. Bu kısa sınavın amacı öğrecilerin deneye hazırlanarak gelmesini teşvik etmektir. Her bir kısa sınav 10 puanlık olacaktır.

Notlandırma: Öğrenciler her deney için 20 puan üzerinden notlandırılacaklardır. Bunun 10 puanı deneyin başındaki kısa sınavdan, 10 puanı da deneyin yapılışından verilecektir. Öğrencilerin deneyin yapılışından puan alabilmeleri için sonuçlarını, doğru birimler ile birlikte düzgün ve anlaşılır olarak kaydetmeleri, grafiklerini düzgün şekilde çizmeleri ve deneyin sonunda kendilerine sorulacak soruları doğru olarak yanıtlayabilmeleri gerekecektir.

Laboratuvar için devam politikası: Bir öğrenci mazereti olsun ya da olmasın dönem boyunca en fazla bir deney kaçırabilir. Mazereti olan öğrencilerin kaçırdıkları deneyi telafi etmelerine izin verilecektir. Mazeretsiz deney kaçıran öğrenciler, deneyi tekrar edemeyecekleri için puan kaybedeceklerdir. Birden fazla deney kaçıran öğrenciler laboratuvardan kalmış sayılırlar. Bu durumda olup da çok ciddi bir mazereti olan ve bunu resmi belgelerle kanıtlayabilen öğrencilerin durumu olanaklar dahilinde değerlendirebilir. Öğrencilerin durumlarını kanıtlayan resmi belgeler sunmaları durumunda bile telafi deneyleri ancak olanaklar dahilinde yapılabileceğinden, kaçırılan bütün deneylerin telafisi mümkün olmayabilir.

Laboratuvardan başarı kriterleri: Öğrenciler her deneyden 20 puan olmak üzere, dönem boyunca yapılacak olan 8 deneyden maksimum 160 puan toplayabilirler. Deneyler sona erdiğinde bu 160 puan üzerinden alınan puanlar 100’e normalize edilerek laboratuvar notu oluşturulacaktır. Laboratuvar notları çan eğrisine tabi tutularak öğrencilerin laboratuvardan geçme veya kalma durumu belirlenecektir. Labotatuvardan kalan bir öğrenci otomatik olarak dersten de sınıfta kalmış sayılacaktır. Laboratuvardan başarılı olmanın fizik dersinin yükümlülüklerinden birisi olduğunu unutmayınız. Öte yandan bir öğrenci dersten kalır ancak laboratuvarda başarılı olursa, dersi ikinci alışında laboratuvar yükümlüğünden muaf tutulacaktır.

%d blogcu bunu beğendi: